Stoppen met prostitutie, een uitstapprogramma

Sommige sekswerkers willen liever ander werk doen. Omdat het vaak lastig is om op eigen kracht uit het sekswerk te stappen willen wij jou hierbij helpen.
Deelname aan het uitstapprogramma is voor iedereen die wil stoppen met sekswerk.Het maakt voor deelname aan dit uitstapprogramma niet uit of je vrijwillig als sekswerker werkt of onder dwang in het sekswerk bent geraakt. Iedereen kan bij ons terecht, of je nu in een club werkt, via het internet of op een andere manier. En of je nu een verblijfsvergunning hebt of niet, man, vrouw of transgender bent, drugsverslaafd bent of niet; iedereen is welkom.

Wij zien jouw werk als een vak
Sekswerk, prostitutie; veel mensen vinden het een moeilijk onderwerp. Bij ons kun je er vrijuit over praten. Wij zien sekswerk/prostitutie als een vak.En als je er mee wilt stoppen helpen wij je hierbij!

Wat houdt het programma in?
Onze prostitutie maatschappelijk werker staat klaar om samen met jou te bekijken hoe je het beste kan stoppen met sekswerk. Zij bekijkt samen met jou welke hulp je nodig hebt en geeft hierin advies. Jullie bekijken de voor- en nadelen van het stoppen met sekswerk en welke stappen hiervoor gezet moeten worden. De maatschappelijk werker geeft zowel psychosociale ondersteuning als praktische hulp.

Kosteloos
De hulp die we jou bieden via het uitstapprogramma is gratis.

Contact
Wil je stoppen met sekswerk en hier vrijblijvend over praten? Onze prostitutie maatschappelijk werker heet Ina Koomen. Zij is telefonisch of via de app bereikbaar op 06 13 69 04 36.
Dit kan ook anoniem als je dat fijn vindt.

 

Via de mail zijn we bereikbaar op pmw@modenbosch.nl

Heb je acuut hulp nodig of is er sprake van een crisissituatie?
De Maatschappelijke Opvang Den Bosch is dag en nacht bereikbaar op nummer 073-6139225. Je krijgt dan de receptionist aan de lijn en hij of zij verbindt je door.

Ervaring
Stoppen met sekswerk betekent voor iedereen iets anders. De één heeft meer tijd en hulp nodig dan de ander. Zo kan het zijn dat de keuze om te stoppen voor jou heel duidelijk is, of dat er voor jouw specifieke situatie zowel voor- als nadelen aan vast zitten. Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor je inkomen of huisvesting. Daarom bekijken we samen met jou wat in jouw situatie het beste past.

Samenwerking
We werken nauw samen met GGD ’s-Hertogenbosch. Daarnaast werken we samen met verschillende organisaties zodat we jou de juiste hulp kunnen bieden. Denk hierbij aan Weener XL, GGD, woningbouwvereniging en huisartsen.

Over RUPS
Het uitstapprogramma voor prostituees is onderdeel van een landelijk programma dat ondersteund wordt door het ministerie van Justitie en Veiligheid.Voor de uitvoering van het uitstapprogramma in de regio Noord-Brabant is de Maatschappelijke Opvang verantwoordelijk. Dit doen we in samenwerking met de GGD.

Bekijk hier de nieuwsbrieven van RUPS

SMS
Het kan zijn dat je een SMS van ons hebt ontvangen. We bezoeken namelijk regelmatig adult-advertentie websites om berichtjes te kunnen sturen naar vrouwen die op deze websites advertenties plaatsen. We willen je laten weten dat we er voor je zijn! Vind je het vervelend berichtjes van ons te ontvangen? Stuur ons dan een reactie terug en we zullen je niet vaker een bericht sturen.

Interessante links
www.prostitutie.nl/

www.prostitutiegoedgeregeld.nl

https://scharlakenkoord.nl/nl/spinnenweb
(filmpje van preventiewerk van Scharlaken Koord, dit filmpje wordt gebruikt bij het lesproject “Beware of Loverboys”.)