Profiel vrijwilligers Maatschappelijke Opvang Den Bosch

Klantgericht, Samenwerken, Betrouwbaar, Deskundigheid, Veiligheid, Respect

Heb je tijd over en wil je je inzetten in een maatschappelijke organisatie? Dan is vrijwilligerswerk bij de Maatschappelijke Opvang Den Bosch iets voor jou! We hebben verschillende werkzaamheden; afhankelijk van onze behoefte en natuurlijk van jouw inzetbaarheid en voorkeur.

Oorspronkelijk was de MO Den Bosch een vrijwilligersorganisatie. Nog steeds spelen vrijwilligers een belangrijke rol in de opvang en begeleiding van cliënten. Dat jij als vrijwilliger iets voor onze cliënten wilt betekenen is voor onze organisatie en cliënten ontzettend waardevol. Onze cliënten hebben ondersteuning nodig in het dagelijks leven en kunnen vaak geen beroep doen op hun sociale netwerk. Ons doel is om de cliënt zo zelfstandig mogelijk deel te laten nemen aan de maatschappij.

Als vrijwilliger ben je een belangrijke schakel tussen de cliënt en de professional. Op iedere locatie ziet de inzet van vrijwilligers er anders uit. Hierdoor hebben wij een breed aanbod aan vrijwilligerswerk.

Kennismakingsgesprek
Wil je binnen de MO vrijwilligerswerk doen? Dan plannen we eerst een kennismakingsgesprek in. Samen bespreken we je kwaliteiten, voorkeuren en wederzijdse verwachtingen. Daarna kijken we op welke locatie we jouw kwaliteiten het beste kunnen gebruiken. We koppelen elke vrijwilliger aan een collega die je introduceert, wegwijs maakt in de organisatie en begeleidt waar nodig.

Wat vragen wij van jou?

  • Een presente, cliëntgerichte houding;
  • Overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag);
  • Goede sociale vaardigheden;
  • Affiniteit met onze doelgroep;
  • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken;
  • Verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Afspraken maken over beschikbaarheid en bereikbaarheid;
  • Deelnemen aan overlegmomenten op team- en organisatieniveau;
  • Cursussen volgen.

Solliciteren?
Is deze tekst jou op het lijf geschreven? Ben je 21 jaar of ouder? Geen cliënt van de Maatschappelijke Opvang? Kijk dan vooral verder welke locaties je het meest aanspreken. Stuur een mail naar personeelsadministratie@modenbosch.nl en geef hier je voorkeuren aan.

Huidige vrijwilligers-vacatures:

Vrijwilliger Kookproject het Inloopschip
Vrijwilliger het Inloopschip