Stoppen met prostitutie, een uitstapprogramma

Sommige sekswerkers willen liever ander werk doen. Omdat het vaak lastig is om op eigen kracht uit het sekswerk te stappen willen wij jou hierbij helpen.
De prostitutie maatschappelijk werkers (PMW) van de Maatschappelijke Opvang in Den Bosch hebben ruime ervaring in het helpen en begeleiden van sekswerkers.
Samen gaan we aan de slag met jouw vragen en problemen. Misschien wil je gewoon je verhaal kwijt of heb je behoefte aan advies? Ook dan luisteren we graag naar je.

Iedereen die met seks geld verdient kan bij ons terecht. Of je nu in een club werkt, via het internet of op een andere manier. En of je nu een verblijfsvergunning hebt of niet, man, vrouw of transgender bent; iedereen is welkom. Het maakt voor deelname aan dit uitstapprogramma niet uit of je vrijwillig als sekswerker werkt of onder dwang in het sekswerk bent geraakt.

Wij zien jouw werk als een vak
Sekswerk, prostitutie; veel mensen vinden het een moeilijk onderwerp. Bij ons kun je er vrijuit over praten. Het is niet ons doel om sekswerkers uit hun vak te halen. We helpen de sekswerkers om zaken op een rijtje te zetten die zij belangrijk vinden.

Wat houdt het programma in?
Er zijn veel verschillende redenen om te beginnen met sekswerk en er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom je wilt stoppen. Als je bijvoorbeeld een afkeer van het werk hebt gekregen dan kan dat opwegen tegen wat het stoppen dan ook verder met zich meebrengt. Het is goed om na te denken wat stoppen voor jou betekent. Wat gaan de gevolgen zijn? Hoe kan en wil je daarmee omgaan? Onze PMW’er kan hierbij ondersteunen. Jullie bekijken de voor- en nadelen van het stoppen met sekswerk en welke stappen hiervoor gezet moeten worden. Ook als je nog niet precies weet wat je vraag is of je wilt praten over je werk kun je met ons contact opnemen.

Ons aanbod is divers en afgestemd op jouw behoefte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
– Het regelen van je geldzaken;
– In orde brengen van je administratie;
– Ondersteunen bij zoeken naar een andere baan;
– Het zoeken van woonruimte;
– Aanpakken van je verslaving;
– Luisterend oor;
– Omgaan met stigma.

SMS
Het kan zijn dat je een SMS van ons hebt ontvangen. We bezoeken namelijk regelmatig adult-advertentie websites om berichtjes te sturen naar mensen die op deze websites advertenties plaatsen. We willen je laten weten dat we er voor je zijn! Vind je het vervelend berichtjes van ons te ontvangen? Stuur ons dan een reactie terug en we zullen je niet vaker een bericht sturen.

Kosteloos
De hulp die we jou bieden via het uitstapprogramma is gratis.

Contact
Heb je een vraag of wil je stoppen met sekswerk? Onze prostitutie maatschappelijk werkers heten Ina Koomen en Janneke van Gijs. Zij zijn telefonisch of via de app bereikbaar op 06-30401824.
Dit kan ook anoniem als je dat fijn vindt.

Via de mail zijn we bereikbaar op pmw@modenbosch.nl

Heb je acuut hulp nodig of is er sprake van een crisissituatie?
De Maatschappelijke Opvang Den Bosch is dag en nacht bereikbaar op nummer 073-6139225. Je krijgt dan de receptionist aan de lijn en hij of zij verbindt je door.

Samenwerking
We werken nauw samen met GGD Hart voor Brabant. Daarnaast werken we samen met verschillende organisaties zodat we jou de juiste hulp kunnen bieden. Denk hierbij aan Weener XL, verslavingszorg, GGZ, woningbouwvereniging en huisartsen.

Over RUPS
Het uitstapprogramma voor prostituees is onderdeel van een landelijk programma dat ondersteund wordt door het ministerie van Justitie en Veiligheid.Voor de uitvoering van het uitstapprogramma in de regio ‘s-Hertogenbosch e.o. is de Maatschappelijke Opvang verantwoordelijk. Dit doen we in samenwerking met de GGD Hart voor Brabant.

Bekijk hier de nieuwsbrieven van RUPS

Interessante links
Landelijk is er al veel informatie beschikbaar over waar je aan moet denken als je wilt beginnen met sekswerk maar ook als je wilt stoppen. Op onderstaande pagina’s vind je meer informatie. Uiteraard kun je altijd met ons contact opnemen voor meer informatie.
www.prostitutie.nl/

www.prostitutiegoedgeregeld.nl

www.pg292.nl

https://alsseksjewerkis.ggdgelderlandzuid.nl

https://scharlakenkoord.nl/nl/spinnenweb
(filmpje van preventiewerk van Scharlaken Koord, dit filmpje wordt gebruikt bij het lesproject “Beware of Loverboys”.)